torstai 6. marraskuuta 2014

Matkustelua, opiskelua, matkustelua

Oltiin toissa viikonloppuna reissussa, käytiin Pingyao nimisessä pienessä kylässä. Tai no, pieni ja pieni, 500 000 asukasta, pieni Kiinan mittakaavassa siis. Päätettiin ottaa vähän koulusta omaa lomaa ja pidennettiin viikonloppua jotta jotenkin järkevä reissu saatiin tehtyä. Lähdettiin perjantaina iltapäivästä ja takaisin tultiin maanantai-iltana. Kylä on ollut noin 200 vuotta sitten Kiinan finanssi- ja talouskeskus. Tästä syystä myös eräs opettajamme mainitsi paikan käymisen arvoisena. Kylä on siis nykyaikainen kaupunki, johon sisältyy myös vanha kaupunki joka on edelleen muurein ympäröity. Me ei kaupungin moderniin puoleen tutustuttu ollenkaan, hostelli sijaitsi myös vanhankaupungin puolella joten sieltä ei ollut tarvetta poistua. Otettiin viikonloppu ihan rennosti, käveltiin muuria pitkin kaupunkia ympäri ja tutustuttiin hyvinkin moneen museoon. Vanhan kaupungin puolella oli Kiinan hintatasoon nähden hiukan kallista, mutta yhden viikonlopun nyt pärjää vaikka pienempikin budjetti olisi.




Hostellin sisäpihan tunnelmavalaistusta :)

    Pingyaon kylää iltavalaistuksessa.

                              
                                    Muurin ulkopuolella oli myös vallihauta.


                           

                           
Muurin vartiotorneissa piti kaikissa olla otteita Art of War:sta, myö löydettiin vaan tää yks.

Reissun jälkeen meidän molempien asumisjärjestelyihin tuli hiukan muutoksia. Jappo sai kämppiksen alkuviikosta, kaveri on itseasiassa työharjoittelussa täällä, mikä tarkoittaa että hän lähtee aamulla aikaisin liikkeelle (jotta Pekingin metrolla pääsisi joskus työpaikalle asti, mikä kätevästi sijaitsee kaupungin toisella puolella), ja palaa illalla päivällisen jälkeen takaisin. Minä sen sijaan muutin itse viime viikolla. Matka ei ollut pitkä, onneksi vaan käytävän toiselle puolelle. Ilmeisesti tässä miun nykyisessä huoneessa ei ihan ollut edellisillä asukkailla kemiat kohdanneet keskenään ja toinen tyttö pyysi minua vaihtamaan huonetta hänen kanssaan. Minullahan ei mitään tätä vastaan ollut, nykyinen kämppis on hollantilainen tyttö, jonka kanssa kulttuurieroja ei ole juurikaan, toisin kuin edellisen, iranilaisen tytön kanssa. Nyt siis molemmilla meillä on hollantilainen kämppis, mikä ei varsinaisesti ole kyllä ihme, puolet vaihtareista kun tuntuu olevan hollantilaisia.

Tällä viikolla ollaan Kiinan opinnoissa noin puolessa välissä, mikä tarkoittaa että on aika välikokeiden. Tämä aiheuttaa itse kullekin pieniä paineita, vauhti on nimittäin ollut aika huima. Opettajat ovat tuntuneet jopa loppua kohden nopeuttavan tahtia, jotta saataisiin käytyä kaikki kappaleet joita ovat kokeisiin ajatelleet. Hups vaan, ihan niin se ei mennytkään, me emme opi vaikeampia asioita nopeammin kuin alun helpompia sanoja. Näin ollen meillä jää ainakin yksi kappale itsenäisesti opiskeltavaksi. Välikokeet on aiheuttanut täällä dormilla ainakin yleisestikin jonkin verran paineita, kaikki mahdolliset opiskelutilat on joka ilta aivan täynnä opiskelijoita. kukaan ei ainakaan omasta mielestään tunnu osaavan kiinaa juuri lainkaan.

Perjantaina Pekingissä alkaa APEC- konferenssi (Asia-Pasific Economic Cooperation), jolloin kapunkiin kokoontuu jäsenmaiden ministereitä ja johtajia kokoustamaan. Tapahtuma aiheuttaa jos jonkinlaista toimenpidettä, yksityisautoilua muun muassa pyritään rajoittamaan mahdollisuuksien mukaan, jottei saasteita olisi konferenssin aikana liikaa. Tällä viikolla esimerkiksi auton rekisteritunnuksesta riippuen, parillisella numerolla saa ajaa kaupungissa maanantaina ja keskiviikkona, kun taas parittomilla tiistaina ja torstaina. Perjantaista seuraavaan keskiviikkoon ilmeisesti pyritään kaikenkaikkiaan rajoittamaan autojen määrää. Konferenssin sujuvuuden takaamiseksi hallitus päätti antaa Pekingille loman konferenssin ajaksi. Vai johtuisiko kenties kuitenkin siitä että saataisiin ihmiset pois saastuttamasta kaupunkia? Noh, johtui mistä johtui, meillä kuitenkin alkaa perjantaina loma, eikä aiota olla kaupungissa katsomassa kuinka täyteen julkiset kulkuneuvot täällä voidaan saada.

Loppuun vielä pari kuvaa lisää:

Kylä oli ylhäältäpäin vähän harmaan näkönen.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti