lauantai 6. joulukuuta 2014

Suomalaista väriä

Viime viikonloppuna oli Pekingin suomalaisyhteisön pikkujoulut, jonne päätettiin mennä jotta saataisiin vähän taukoa tähän ainaiseen hollannin kieleen :) Bileet järjestettiin ulkomaalaisten täällä asuvien suosimassa baarissa ja paikalle olikin päässyt hyvin porukkaa, noin 50 suomalaista. Ketään ei tunnettu sinne mennessä, mutta ilta oli onneksi sen verran rento että muutamaan tyyppiin tuli tutustuttuakin.

"Oikeet ostosteskukset" täällä aika hulppeita ::)





Myös Suomen itsenäisyyspäivää vietetään täällä Pekingissä. Suurlähettiläs on esittänyt avoimen kutsun kaikille Pekingissä oleville suomalaisille, ja eipä tällaistakaan tilaisuutta kovin montaa kertaa eteen tule. Tämän yhteydessä jouduin myös pyörtämään aiemmin tekemäni lupauksen olemaan palaamatta Silk Marketiin, koska tällä kertaa meille ei sattunut mukaan Dark Suite -pukukoodiin sopivia vaatteita. Jätettiin suosiolla kaupat käymättä, ja mentiin suoraan teettämään itsellemme vaatteet juhlaa varten. Nämä ostokset sujuivatkin paremmin kuin aiemmat käynnit marketissa, sillä pukuja oli teettämässä muitakin meidän vaihtaripoikia ja näin porukalla tinkiminen oli selvästi helpompaa. Eihän kukaan myyjä halua menettää niin montaa asiakasta kovin helposti. Ainoa ongelma onkin sit enää saada nää kuteet mahtumaan matkalaukkuun takas kotiinpäin tullessa.. No, se on sen ajan murhe :D Paikalle oli päässyt varmaan vähän reilu sata suomalaista, osa tuttuja pikkujouluista ja loput sitten täysin tuntemattomia. Juhlissa oli tarjottavana suomalaista jouluruokaa mikä oli onnekasta meille, jotka emme tänä vuonna joulua kotioloissa vietä. Myös näissä bileissä bongasin yhden kiinalaisen, joka yritti vaivihkaa ottaa puhelimella kuvan miusta, Huomasin kuitenkin ajoissa ja pääsin kääntämään selän hänelle.



Business luennot on Kiinan päässä nyt sitten taputeltu ja enää pitäisi kirjoittaa loppuesseet. Meille vähän hassu yksityiskohta tehtävänannossa on se, että kun nyt sen nelisen vuotta on opetellut kirjoittamaan koulutöitä niin ettei missään nimessä laita sinne omia mielipiteitään, on näissä papereissa tärkein pointti se, että ilmaisee paljon omia mielipiteitään. Katsotaan miten käy. Kiinan tunnille piti kuluneella viikolla kirjoittaa puhe. Tehtävänannossa oli että pisteet vähenee jokaisesta paperiin vilkaisusta, joten tietenkin pyrimme tekemään parhaamme ulkoa muistamiseen. Opettaja kuitenkin juuri ennen puheiden aloittamista kertoi että kaksi parasta puhujaa äänestetään johonkin kiinalaiseen tapahtumaan puhumaan kiinalaisille. Tässä vaiheessa ainakin minun teki mieli juosta luokasta pois ja saatoinpa pari kertaa vilkaista paperiani vaikka puheen ulkoa muistinkin.

Monet ovatkin kyselleet miten joulu täällä näkyy, sillä vaikkei Kiinassa joulua vietetäkään, ovat kiinalaiset omaksuneet joitain pieniä osia joulusta. Omalla tavallaan tosin. Joulu täällä on kokonaan kaupallista ja se näkyy hirveänä määränä kaiken värisiä "joulu"valoja kauppojen yms. pihoissa.



Loppu lähestyy tässäkin hommassa vääjäämättä. Kolme viikkoa olisi vielä koulua jäljellä ja kiinan lopputentit juuri ennen uutta vuotta. Monien vaihtareiden perhettä tulee viettämään heidän kanssa joulua, niinkuin myös meille tulee tänne vieraita :)

Suomen suurlähettilään residenssi Pekingissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti